עוגת טריקולד

עוגת מוס

מצרכים

בסיס:

150 ג` פתי בר טחון

100 חמאה מומסת

2 כפות סוכר חום

 

מוס שוקולד חלב ואגוזים:

130 ג` שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים

1/3 כוס חלב

2 כפות גדושות ממרח נוטלה

כפית וחצי ג`לטין

3 כפות חלב

375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

 

מוס שוקולד לבן- נוגט:

130 ג` שוקולד לבן

1/3 כוס חלב

2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)

כפית וחצי ג`לטין

3 כפות חלב

375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

 

גנאש לציפוי:

150 ג` שוקולד מריר

150 מ”ל שמנת מתוקה

כף ליקר שוקולד

הוראות הכנה

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית, להקפיא.

2. מוס שוקולד חלב ואגוזים: המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס  למיקרו ל30 שניות.

3. להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוטלה לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף ג`לטין. להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך להקפיא לשעה.

4. הכנת הגנאש: לחמם  את השמנת עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד והליקר, לערבב, ליצקת על שכבת המוס הלבן. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.