פאי לימון

מצרכים

150 ג’ חמאה קרה

100 ג’ סוכר (חצי כוס)

240 ג’ קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)

חלמון

 

מלית:

4 חלמונים

150 ג’ סוכר

שליש כוס מיץ לימון

2 כפיות גרידת לימון

2 כפות גדושות קורנפלור

כוס וחצי מים

 

מרנג:

100 ג’ סוכר (חצי כוס)

4 חלבונים

הוראות הכנה

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.