עוגת גבינה פירורים

מצרכים

לבסיס ולפירורים:

½1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר

2 חלמונים

150 גרם חמאה

קורט מלח


למלית הגבינה:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)

1 גבינת שמנת 25%-30%

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 כפית מחית ווניל

הוראות הכנה

מתחילים עם הבסיס והפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר מערבלים עם וו גיטרה. מגרדים את צידי הקערה, מוסיפים חלמונים ומערבלים שוב עד איחוד. מוספים את הקמח, אבקת אפייה והמלח, מערבלים עד איחוד.

מרפדים בנייר אפייה רינג עגול בקוטר 24 , מניחים את הרינג על מגש אפייה, משטחים מחצית מהבצק בתוך הרינג ויוצרים בסיס ישר ושטוח. את מחצית הבצק שנשאר מניחים עלהמגש אפייה , מכניסים את הבצק לאפייה ( גם את הבצק שברינג וגם את הבצק שעל המגש) אופים כ- 20-25 דקות , כאשר הבצק זהוב מוציאים מהתנור ומצננים.

ממשיכים עם מלית הגבינה:  בקערת המיקסר  מניחים שמנת מתוקה וסוכר, מקציפים עם וו בלון עד קציפה מעט יציבה ( לא להגיע לקצפת יציבה) , מוסיפים את הפודינג וניל, שמנת חמוצה, גבינת שמנת והגבינה לבנה, ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד איחוד החומרים.

מניחים את הרינג עם הבסיס האפוי על משטח ישר שיכול להיכנס גם למקרר, מוזגים את מלית הגבינה לרינג עם הבסיס, משטחים מעט עם כף של גב או מרית קטנה ומכניסים לקירור לילה.

את הבצק הנותר על מגש האפייה טוחנים במעבד מזון לפירורים קטנים ושומרים בצד עד התייצבות העוגה.

לאחר קירור של לילה מפזרים את פירורי הבצק מעל עוגת הגבינה, משטחים מעט עם היד, מחזירים שוב לקירור של חצי שעה .

משחררים את העוגה מהרינג ומניחים על צלחת הגשה .

(טיפ לשחרור יפה של עוגת הגבינה, אחרי קירור של לילה, הניחו את פירורי העוגיות, הכניסו למקפיא כשעה וככה העוגה תשתחרר טוב יותר)